website templates free download

Netwerk en Wifi

T-DC zorgt voor  complete netwerkoplossingen die provider (Telenet/proximus/...) onafhakelijk zijn.  Indien u ooit van provider zou veranderen blijft uw intern netwerk gewoon probleemloos werken en blijven de toestellen met elkaar communiceren zonder aanpassing van parameters in uw router.  

- onderaan vindt u een overzicht van de basis componenten voor een compleet netwerk-

T-DC  zorgt ook voor een gescheiden wifi netwerk voor u en uw bezoekers.
(Zoals u misschien wel al gehoord heeft.. "Met vrienden deel je alles, maar niet het paswoord van wifi" - zie volgende artikels: De standaard  ,  De Tijd ,  Het nieuwsblad , ... -   ) 

Verder kan er ook een aparte Wifi opgezet worden voor bijvoorbeeld de kinderen, zodat deze maar tussen bepaalde tijdstippen toegang hebben tot het internet en waarbij sommige sites geblokkeerd kunnen worden


Ook worden steeds meer toestellen  'Smart'* (van slimme speakers tot  wasmachines)  en vereisen een netwerkverbinding. Aangezien de meeste van deze apparaten op de WIFI aangesloten zitten, is het belangrijk dat u een goede Wifi opstelling hebt, zeker naarmate dit aantal toestellen in tijden van 'IoT'* blijft toenemen.

* Smart toestellen: slimme toestellen die verbonden zijn met het internet, denk maar aan: Smart TV's, Robot stofzuigers, Phillips Hue verlichting, wasmachines...

*IoT: staat voor Internet of Things, dit wijst er op dat meer en meer apparaten verbonden worden met het internet (zo zijn er al wasmachines die u een melding kunnen geven op uw gsm als deze klaar is).

Een goed opgebouwd netwerk, in combinatie met goed ingestelde toestellen, kan u tal van voordelen oplereveren zoals:
- Probleemloos draadloos printen vanaf de gsm of computer.
- uw foto's en video's bekijken op de tv
- muziek in uw huis afspelen met simpele commando's (via stem of gsm)
- ...  

Switch

De switch is het centrale syteem in uw netwerk die alle apparaten (met kabel) met elkaar verbindt. Beschikbaar in 8-,16-,24- en 48 poorts optie. Ook mogelijk met PoE+ optie (PoE wordt gebruikt om uw toestellen zoals camera's, intercoms, access points,...  van stroom te voorzien zonder extra kabel of stopcontact).

Access point

Access points zorgen voor een goede wifi dekking. Access points zorgen bovendien voor het probleemloos aansluiten van veel apparaten op het wifi netwerk zonder dat deze overbellast wordt. De gebruikte  acces points hebben een mooi en strak design. 

Gateway

De gateway of router met ingebouwde firewall houdt uw netwerk veilig afgeschermd van het internet. Ook kunnen er verschillende zones opgebouwd worden zodat uw netwerken (v.b. camera-systeem, alarm, thuisnetwer,.. ) gescheiden zijn van elkaar.